BOLU / MERKEZ - AKŞEMSEDDİN İMAM HATİP ORTAOKULU

Fatih Projesi Adana Robotik ve Kodlama Şenliği

İlgi: Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 29.12.2017 tarih ve 22643594 sayılı yazısı

Fatih Projesi kapsamında geleceğin dünyasında ben de varım diyebilmek, tüketen bir nesilden üreten bir nesle dönüşmek ve çocuklarımızın geleceğin bir parçası olmasını istiyorsak okul öncesinden başlayarak, eğlenceli şekilde kodlama mantığını öğrenmelerini sağlamak, çocuklar hayallerinde canlandırdığı objeleri hareketlendirmek için değişik şekillerde düşündürmek,  kodlama yaparken birçok değişik uyaran ve çevresel koşulları düşünerek çok boyutlu düşünme yetisi kazandırmak gerekmektedir.

Tüm bunlar düşünüldüğünde gelişen ve hızla değişen dünyamızın bir parçası olmak, yenidünya da söz sahibi olma ve her şeyden önemlisi kendi bilişsel atılımımızı yapmak, zihinsel gelişimimize katkı sağlamak amacıyla 2017 - 2018 Eğitim Öğretim döneminde ilimiz bünyesinde  Fatih Projesi kapsamında Adana Robotik ve Kodlama Şenliğinin yapılması planlanmış olup ilgi yazımızla bildirilmiştir.

Bu amaçla; 6 - 7  Nisan 2018 tarihinde yapılması düşünülen Şenliğine başvuracak olan özel okullar dahil tüm okullarımızın yapmış oldukları Robotik ve Kodlama alanındaki  projelerini ve çalışmalarını sergilemek üzere  stant açmak için 02 Ocak 2018- 11 Şubat 2018 tarihleri arasında adana.meb.gov.tr/bt  adresinden  başvurular alınacaktır.

Ayrıca ;  Adana Robotik ve Kodlama Şenliğinde  konuyla ilgili ders vermek üzere atölye açmak isteyen özel okullar dahil tüm okullarımızda görev yapan  öğretmenlerimizinde  yine  02 Ocak 2018 - 11 Şubat 2018 tarihleri arasında adana.meb.gov.tr/bt adresinden  başvurularını yapmaları gerekmektetir.

Yayın: 12.01.2018 - Güncelleme: 12.01.2018 21:17 - Görüntülenme: 14
Kaynak: http://haticeseyitceker.meb.k12.tr/icerikler/fatih-projesi-adana-robotik-ve-kodlama-senligi_4241843.html